Ružina vodica

Ruža! Ova reč uvek me asocira na jednu baku koja je živela u mojoj zgradi. Stalno je bila nasmejana i donosila sestri i meni kolače, one prave bakine kolače, koji su bili mekani i ukusni čak i posle 2 dana, tako bar pričaju jer nikad nisu izdržali toliko. Verujem da morate imati hrabrosti da nosite ime Ruža, jer sa njim dolazi toliko obaveza.

Ruže danas dolaze u svim mogućim bojama i veličinama , ali jedno im je zajedničko – miris i one bodljice na stabljikama od kojih me je uvek bio strah pa nikada nisam brala ruže iz tudje bašte. I ne treba.

Nekako je kozmetika od ruže uvek asocirala na kozmetiku za odrasle, zbog tog ozbiljnog mirisa kojim odisu produkti koji je sadrže. Moram da priznam da nikada nisam bila ljubitelj tog mirisa u kremicama jer je za mene prejak, neprirodno prejak. Ruže nemaju tako jak miris u prirodi, ali zato u kremici proizvodjaci stvarno umeju da preteraju sa nekim veštačkim mirisima. I onda sam pre par godina čitala o blagodetima ruze za kožu (saznala da ruža nije samo dobra u ratluku) i odlučila da prodefilujem Beogradskim drogerijama i nadjem tu famoznu ružinu vodicu. Posle hvatanja svake bočice na koju sam naišla i isčitavanja svake etikete od početka do kraja kao da sam na dijeti, shvatila sam koliko u sve te proizvode trpaju bespotrebnih sastojaka samo da bi duže trajali i još jače mirisali. Tada sam čvrsto odlučila da se bacim na posao i sama napravim malo čudo koje ce trajati mnogo krace ali biti prirodno 100%. I onda kada tačno znate šta sebi stavljate na lice osećate se kao da držite ceo svoj život pod kontrolom, kao.

Jednostavno je napraviti ružin tonik, ne postoji šansa nesto da zeznete stvarno, ako zeznete onda definitivno univerzum pokušava da vam kaže da niste dostojni ovakvog tonika. Prosto. 

Sastojci:

  • Ruža 
  • Destilovana voda 100ml
  • Aloe vera (list)

Video:

Kako napraviti ružinu vodicu?

1. Zagrejte 100ml vode i u nju ubacite prethodno oprane ružine latice. Poklopite posudu i ostavite 30min da latice puste sokove. 

2. Kada procedite tonik u sprej, ubacite i unutrašnjost lista aloe vere i dobro promućkajte.

Ovaj tonik držite u frižideru i koristite u vremenu do 2 nedelje. Najbolje je da pravite ovako male količine jer kada je tonik prirodan i bez konzervansa, ne može dugo da stoji. Razmera neka vam uvek bude da na 100ml vode stavljate jednu ružu. Na 200ml dve ruže i tako dalje. Prskajte ovaj tonik koliko god zelite i kad god želite. Uživajte! 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *