Zdravo dragi ljudi!

Moje ime je Sanja i ovo je kutak koji želim da podelim sa vama.

Kao dete, na papirić sam napisala šta želim da radim kada porastem. To su bila ispisana zanimanja koja sam uvek volela i htela u njima da se oprobam. Tako sam pre par godina, u kutiji uspomena iz detinjstva, pronašla taj papirić dečijih snova zatvoren u improvizovanu koverticu sa sve natpisom – ,,Ne otvaraj dok ne porasteš!”. Ne znam da li ću ikada zaista porasti, ali znam da u meni i dalje sijaju te dečije želje i snovi. Verujem da dete u čoveku nikada ne treba da se izgubi. Samo dete veruje u čuda, magiju i svoje snove. Na papiriću je pisalo :


,,Kad porastem biću balerina. Završiću školu ,,Karmen Arans” i igrati. Pored toga radiću i kao učiteljica, ali i kao onaj dedica sa BBC-a što istražuje životinje i sa njima se druži. U slobodno vreme pisaću knjige i imati svoju emisiju o kuvanju.”


Drago mi je da sam ceo život zaista posvetila ispunjavajući želje male Sanje. Neke stvari su se izmenile u skladu sa mogućnostima, nisam baš bila vidovito dete, imala sam samo grube obrise svojih želja – nešto kao nebrušeni dijamant.

Završila sam osnovnu i srednju baletsku školu ,,Lujo Davičo”, ne baš u Madridu, ali u mom najdražem rodnom Beogradu. Radila sam u 2 pozorišta igrajući klasičan balet i savremeni jazz. Pridodala sam sebi i obuku na polju rada fitness instruktora, jer sam želela više da znam o funkcijama tela, treningu i ishrani. Od 13-e godine sam volonter Beo Zoo Vrta, želela sam da učim o životinjama, da ih pazim, da im pravim društvo, da ih štitim od najopasnije vrste – ljudi. Radila sam kao nastavnik u srednjoj baletskoj školi, rame uz rame sa profesorima koje poštujem od kad znam za svoj baletski vek. Putujem, upoznajem nove ljude, radim koncerte, nastupe, snimanja, slikanja, glumim, igram, sve ono što nisam čak mogla ni da zamislim. I eto, u svemu tome, na papiriću je stajala poslednja stavka – kuvanje.

Moja velika ljubav, strast i meditacija. Kao kada pišem ili crtam, u kuvanju sam slobodno kreativna. Volim da delim hranu sa ljudima, tako im dajem delić svoje pozitivne energije i ljubav. Kuvanje ne mora biti dosadno i naporno, samo kada uživate u samom procesu onda je krajnji produkt nešto posebno, jedinstveno, baš kao i Vi.

Uživajte u svom životnom putu, ne jurite za ciljem ne stigavši da se osvrnete na putovanje, da vidite sve lepote oko sebe, da osetite istinsku sreću. Širite ljubav i budite zahvalni. Uvek, na svemu. Čak i ako mislite da je nešto loše, znajte, život vam uvek sprema čudo, lekciju i otkrovenje. Verujte u čuda, Vi ste čudo.

Ove kulinarske avanture najviše volim da istražujem šaku uz šapu sa mojom kucom Lolom, kuvamo i uživamo, a zatim isprobavamo. Pravimo zdrave recepte, smejemo se u prirodi i širimo ljubav. Verujem da ćete i vi uhvatiti naš ljubavni virus i zaigrati sa nama uz ritam sreće i zdravlja!

Hvala što ste izdvojili vreme da se bar malo upoznate sa mnom. Hajde da uživamo zajedno u ovom putovanju!

Sanja Obradinović