Da li koristite tonik za lice? Odlučila sam da podelim sa vama neke male korisne savete kada je nega lica u pitanju. 

Ja sam sigurno najveći štreber kojeg poznajem kada je o kozmetičkim proizvodima reč, u smislu da me sve zanima: šta čemu služi, koliko čega ima u sastavu i zašto je nešto bolje ili lošije

Zašto je tonik jako bitan korak u dnevnoj rutini?

Da uporstim ovako: zamislite suv sunđer. Ako staviš debeli sloj deterdženta na suvu površinu, sunđer će ga jako teško upiti. Ali ako sunđer pokvasiš, onda upija mnogo lakše. Tako se ponaša i naša koža, kao suv sunđer. Ako nije dobro pripremljena, nema mogućnost da upije bilo šta što na nju stavite.

Tonik je lako upijajuća tečnost koja brzinski hidrira kožu odmah nakon korišćenja umivalica za lice. Takođe, ima ulogu u čišćenju pora od mrtvih ćelija i sužavanju istih. Na taj način pravi sloj protekcije koji sprečava prljvštinu da dopre u kožu, a istovremeno priprema kožu za dalju negu

Toner održava PH vrednost kože. Šta to znači?

Koža ima prirodno kiseliju PH vrednost – između 5 i 6, ali taj balans može biti poremećen nakon korišćenja umivalica, gelova i sapuna koji su alkalni. Da se koža ne bi mučila da sama povrati svoju PH vrednost, mi ubrzamo taj proces i vratimo balans tonerom.

Kada se toner koristi?

Toner se po pravilu treba koristiti odmah nakon pranja lica – ne više od 1 minut nakon umivanja jer većina molekula bolje ulaze u kožu kada je ona vlažna. Može se staviti direktno na čiste šake i razmazati po licu, ili sipati na tufer pa onda naneti.

Izbor tonera

Pažljivo birajte toner za lice, izbegavajte alkohol i parfem u sastavu. Sve što nanosite sebi na kožu upija i postaje deo vas. Budite pametni i ne dozvolite da postanete žrtva loših medija.

tonik, toner i losion za lice
SANJINA OTKRIĆA

Nega lica i tela - moja preporuka:

PRIJAVI SE NA SPINEAT
background photo

Opredeli se za zdrave navike i zdrav način života!

Za svakodnevne objave zapratite moj instagram profil @sanjaobradinovic i subcribe-ujte se na spineat youtube kanal.

i ne zaboravite da podelite vaše omiljene recepte sa prijateljima <3

0Shares

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *