Vreme je za brzinski ručak! Zdravo, lako i toliko brzo, da više nećete imati izgovor da ne ponesete ručak sa sobom, gde god da idete. 

Ovo je ručak koji često spremam jer je hranljiv i lagan. Tajna brzih recepata jeste da onaj najduži deo pripreme, kao što je kuvanje pirinča, pripremite ranije u većoj količini. Na ovaj način svaki dan mogu da napravim drugačiji ručak jako brzo, a da pritom uvek imam nutritivno hranljivu osnovu ručka. Takođe, prinač je odličan prilog za poneti i staje u svaku kutijicu ili teglu.

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj brzinski ručak:

  • tunjevina sa uljem
  • pirinač
  • paprika
  • rukola i matovilac
  • masline
  • kapar
  • crveni pasulj
  • so i osušeni bosiljak
brzinski rucak

Malo žickanja za početak:

brz rucak za poneti

Video recept kako se priprema brzinski ručak:

Kako brzo da spremim ručak?

Najzahtevniji deo ovog ručka je pirinač jer se najduže kuva. Iz tog razloga unapred skuvam veću količinu pirinča, koja će mi biti potrebna za naredna 2-3 dana i onda svaki naredni dan mi ostaje samo najbrži deo ručka, a tuna je upravo odličan predlog, naročito kada govorimo o zdravoj i brzoj ishrani.

U posudu stavljam sve nabrojane sastojke. Ukoliko koristite tunjevinu sa uljem kao ja, slobodno sve stavite u posudu i ne morate da dodajete nikakvo dodatno drugo ulje. Tu je dakle tuna, zatim zeleniš poput rukole, matovilaca, potom paprika, masline, kapar i crveni pasulj. Malo posolim, stavim osušeni bosiljak i ručak je već gotov!

brz i zdrav rucak
SPINEAT RUČAK

Šta za ručak?

Topla preporuka za lagani obrok za poneti, koji se lako pakuje. Preporučujem obroke sa jajima kao što su Jaja sa tikvicama, Kinoa sa povrćem i jajima ili još jedan tuna obrok – Salata sa tunjevinom i avokadom.

PRIJAVI SE NA SPINEAT

Opredeli se za zdrave navike i zdrav način života!

Za svakodnevne objave zapratite moj instagram profil @sanjaobradinovic i subcribe-ujte se na spineat youtube kanal.

i ne zaboravite da podelite vaše omiljene recepte sa prijateljima <3

NEWSLETTER

NEWSLETTER

0Shares

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *